Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
%
10% kedvezmény az első vásárláskor!
Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!
Feliratkozom

Hogyan válasszunk alapozót?

Hogyan válasszunk alapozót?

Korábban sminkesként dolgoztam, így alkalmam volt nagyon sok lány, hölgy, asszony sminkjét elkészíteni. Később, amikor már a KAP anyukája lettem, akkor Púder Péntekek alkalmával volt lehetőségem szépíteni a szépülni vágyókat. Akár sminkesként, akár a KAP képviselőjeként dolgoztam, mindig azt láttam, hogy számotokra az egyik legnehezebb feladat a tökéletes árnyalatú alapozó kiválasztása. Ehhez fogok most szuper támpontokat adni.

El kell ismernem én is átmentem hasonló nehézségeken! Sőt! Választottam magamnak olyan sötét alapozót, amit csak akkor tudtam hordani, amikor garbót vettem fel. De az is megesett, hogy olyan világos színt tanácsoltak, amitől úgy néztem ki, mintha fehérre meszeltek volna (pedig akkor még szoláriumba jártam). Szóval tudom, hogy mennyire nehéz feladat ez, főleg, ha online kell kiválasztani a megfelelő árnyalatot.

Az üzlethelyiség keresésekor fontos szempont volt, hogy egy olyan üzletünk legyen, ahol természetes fény van, sőt a legjobb, ha természetes szűrt fény van, ugyanis az alapozó szín kiválasztásakor fontos, hogy ne süssön rátok a nap, mert akkor megint nem kaptok valósághű képet, hogyan is áll a kiválasztott árnyalat. (Ezért kérem, hogy természetes fényben küldjetek képet magatokról, amikor segítséget kértek, hogy válasszak én nektek alapozót.) Tehát soha ne vásároljatok úgy alapozót, hogy egy üzletben felteszik a mesterséges fényben, tetszik és hazaviszitek. Sétáljatok benne egyet, és addigra azt is látni fogjátok, hogy mennyire oxidálódik az adott alapozó a bőrötökön.

A következő fontos kérdés, hogy hol próbáljátok ki?

Kézfej, alkar? Számít, hogy milyen színű az eretek? Vagy az, hogy milyen színtípusok vagytok? A kérdésekre hatalmas nem a válaszom. A helyes választás az arc oldalán, a nyakatokhoz közel. Az arcon is akár többféle árnyalat lehet, itt nem feltétlen a májfoltokra gondolok, és nem csak árnyalat, hanem elképzelhető, hogy pl. orr-száj környékén valaki rózsaszín (nem piros!!!!), a többi felületen viszont mégis sárga. Vagy a nyaka sárga, arca rózsaszín, vagy a dekoltázsa. Ezért fontos, hogy egyszerre passzoljon a szín az arcotokhoz és a nyakatokhoz.

Az is nagyon fontos, hogy semmiképp már sminkelt arcra, hanem a megtisztított bőrre tegyétek az alapozó mintát. Ha húztok egy csíkot, nagyon fontos, hogy egy picit a széleket mozgassátok el az ujjbegyetekkel. Ekkor kapjátok meg a reális árnyalatot és ekkor fogjátok látni, hogy valóban illeszkedik-e a bőrötökhöz az adott árnyalat. Ugyanis ha nem mozgatjátok el, úgy túl intenzív/sötét/világos/tömény lesz, és első blikkre kapásból azt mondjátok majd, hogy jaj, ez nagyon nem passzol.

Árnyalat választásánál sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy az arcbőr egy picit sötétebb, mint a nyak színe. Mit lehet ilyenkor tenni? Ha az arcotokhoz választjátok az alapozót, akkor még feltűnőbb lesz, hogy a nyakatok világosabb. Ezért én azt szoktam javasolni, hogy egy icipicit világosítsuk az arcotokat a nyakatokhoz. Nem kell attól félnetek, hogy túl fehérek/sápadtak lesztek. Pár suhintással feldobtok egy kis árnyékot, rá pirosítót és máris elképesztő a hatás. Szép egységes, üde arcocskátok lesz.

A végén muszáj pár szót ejteni a rosaceáról. A rosacea kezdetben alig észrevehető rózsás színt ad az orcának. Először csak meleg hatására, vagy testmozgás után jelentkezik élénkebben. Mivel alig látható, ezért sok helyen a rosaceásoknak rózsaszín alapozót ajánlanak. Pedig nagy valószínűséggel sárgás a bőrük (mint a magyar nők döntő többségének). Ráadásul a sárgás tónusú alapozó lesz az, ami nagyon szépen kiüti a bőrvörösséget. Tehát ha rózsaszínnek érzed a bőrödet, vizsgáld meg, hogy csak az orcákon, vagy esetleg a homlokod is rózsás? Ha a szád csücskei vonalában sárgás, illetve a homlokod két oldala is sárgás, akkor nagyobb valószínűséggel vagy rosaceás, mint rózsaszín bőrű.

u.i: Ha szeretnéd, hogy segítsek neked online KAP alapozót választani, akkor kérlek küldj egy közeli, természetes fényben készült (állj az ablak elé, de ne süssön rád a nap), smink nélküli képet, amin a nyakad is látszik. Fontos, hogy vesd össze a valósággal és csak akkor küldd el az info@kellapudershop.hu-ra ha valósághűnek látod. Kérlek, ne használj filtert, vagy retust.