Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
%
10% kedvezmény az első vásárláskor!
Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!
Feliratkozom

A természetesség nagykövete: Murvai Eszter

A természetesség nagykövete: Murvai Eszter

A te sminkes tündérmeséd valahogy így kezdődhetett, hogy egyszer volt, hol nem volt a…Gabi…

Valahogy így. Ugyanis a sminkes karrierem tulajdonképpen a KAP anyukájának, Gabinak köszönhetem. Egy "sminkmodell kerestetik" hirdetésére jelentkeztem, mert épp vizsgáztatott egy csapatot a sminkiskolájában. Beléptem a stúdióba megláttam az alapanyagokat és ott akkor eldöntöttem, hogy sminkes leszek. Vidéken, ahol flnőttem ugyanis nem volt divat a sminkes, mint szakma, mert volt a kozmetikus, aki vagy sminkelt vagy nem. Így fogalmam sem volt mit jelent az a "sminkes leszek", de nagyon akartam. :D Így beiratkoztam Gabi képzésére…

És ezzel belecseppentél egy mesevilágba.

Igen, varázslatos évek vannak mögöttem, felsorolni sem tudom milyen projektekben, munkákon vettem részt:  számtalan rendezvényen, mint pl. az Operabál, Ironman Budapest, Prieston World bemutató, magazonfotózáson: Esküvő Classic Magazin, Big Day magazin dolgoztam. Tagja voltam a Norie Teamnek, a legendás Hogyan legyek jó nő, Takács Nóri-féle sorozatnak, dolgoztam Nay Ágotával, a Szentkirályi csapattal, hogy csak néhány nevet említsek.

Ezen kívül az esküvők világa már a kezdetektől magával ragadott. Egy alkalom, ahol a nő belülről jövő szépsége és boldogsága a sminkkel kiegészítve valódi csoda. Mert azt vallom, hogy úgy kell egy menyasszonyt kisminkelni, hogy közben viselni tudja a sminket és meg is ismerjék.  “A kevesebb néha több” a mottóm.

Ehhez azért kell egyfajta érzékenység is, hogy tudd, vagyis érezd, hogy az adott embernek milyen sminkben érzi magát komfortosan.

Felismerem, hogy mi az, amit valóban szeretne az arcán viselni valaki, az ő igényeit tartom szem előtt és nem az én technikáimat fitoktatom. Pont annyi sminket kap, amit igényel és amiben jól érzi magát. Nem szeretnék senkit úgy elengedni, hogy az utcán lehajtja a fejét, mert tudja viselni azt, amit rákentem. Természetesen követem a trendeket, de legtöbb esetben nem feltétlenül élhetem ki magam bennük, mert mindig személyre szabott a smink és nem minden arc viseli az újabbnál újabb trendi dolgokat, például, nekem sem áll jól, ha fölfelé állítom a szemöldököm, miközben a csapból is ez folyik. Szívesen felteszek én bárkire bármit, mert akkor nyugszik meg az ember lelke. Ha látják, hogy nem áll jól nekik, közös megegyezéssel elengedik. 

Jelenleg hol dolgozol?

A Kolosy téren található a szalonom, de legtöbb esetben helyszínre megyek, főleg esküvők és fotózások alkalmával 

A sminkmárkák piaca óriási, nincs olyan termék amiből ne lehetne vagy 1000 féle változatot megtalálni. Te hogy válogatsz a márkák között?

Szeretek minden márkát, márkák közül is adott termékeket  kipróbálni, első körben magamon. Ha magamon azt érzem, hogy oké, akkor használom máson is. Nálam az egyik  legfontosabb tényező a tartósság, mert elég sok puszit ki kell bírnia egy sminknek a 40 fokban, ha esküvőről van szó..

Másoknak viszont úgy ajánlok termékeket, hogy szem előtt tartom, hogy minden nap használni fogja. Így fontos, hogy lélegezni hagyjuk a bőrt, közben tartós is legyen és könnyen használható. 

Illetve számomra kiemelten fontos, hogy a sminktermékek állatkísérletektől mentesek legyenek, illetve, hogy minél kevesebb kemikáliákat tartalmazzanak. 

Van valami jó tanácsod hobbisminkeseknek, hogy hogy érdemes terméket választaniuk?

Sminkvásárlás előtt célszerű egy személyre szabott sminktanácsadáson részt venni, így megkímélhetjük attól, hogy felesleges soha nem használt termékeke vásároljunk. 

Alapozót semmiképp se vegyünk meg úgy, hogy felkentük magunkra a boltban és kész. Menjünk benne haza, nézzük meg az utcán, az autóban, az otthoni fényben, mindenhol, mert a boltokban becsapósak a fények. 

Színekkel kapcsolatban bízzunk magunkban. Ruhát sem veszünk olyat, ami nem áll jól. Az már más kérdés, hogy használni jól használjuk e az adott színt, vagy itt már életbe lép a "célszerű egy személyre szabott....."

Az elején említetted, hogy Gabi volt tulajdonképpen az egész sminkes karriered elindítója, ezért talán a KAP-pal is különlegesebb a viszonyod.

Hát konkrétan ott voltam a születésénél...ott voltam az első tégla színű ásványi rúzsoknál és az első kék, zöld, lila (amiket egyébként imádtam) porpigmenteknél is. Egy-egy darabot még ma is őrzök, mert annyira a kedvencem. Én voltam az, aki az első kis tégelyeket kiállításokra vitte :D és kenceficézte mindenkire, akire csak lehetett. 

A KAP számomra egy példaértékű termékcsalád. Az, amit képvisel és ahogyan kommunikál azt nagyon szeretem. Imádom, hogy a követőit beavatja minden kis apróságba, így, mint egy kis család működik. Felméri az igényeket és annak megfelelően állt elő termékeket. Például azt is nagyon szeretem, hogy tudok utántöltőket vásárolni, így nem kell kidobnom az előző, amúgy tök strapabíró csomagolást. 

Mit éreztél, amikor felkértünk a márka nagykövetének?

Mivel a kezdetektől kísérem a KAP életét, láttam az első termékeket, az első logót, én adhattam el az első pigmneteket, tesztelhettem  az első webshopot így óriási öröm számomra, hogy a KAP márkanagykövete lehetek. Szinte a sajátomnak érzem a kis kincseket, mindig úgy áradozok róluk...és az a legjobb az egészben, hogy bármit ajánlhatok, tudom, hogy nem nyúlhatok mellé, imádni fogják.