Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
%
10% kedvezmény az első vásárláskor!
Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!
Feliratkozom

Rólunk

Sminkesként nagy álmom vált valóra, amikor 2014-ben megalapítottam a KAP-ot, a Kell a púder, magyar sminkmárkát.

Hogy miért vágtam bele az akár őrültnek is tűnő ötletbe? Miért gondoltam, hogy a magyar nőknek szüksége van még egy sminkmárkára?

Bármilyen hihetetlenül hangzik, a legfőbb célom az volt, hogy a magyar nők kevesebb sminkterméket vásároljanak. Ugyanis a munkám során rájöttem, hogy sokszor átgondolatlanul és feleslegesen vásárolunk, aminek nemcsak egy átláthatatlan neszeszer és egy laposabb pénztárca lesz a végeredménye, hanem ezzel a “túlvásárlással” ha csak piciben is, de hozzájárulunk a bolygónk szennyezéséhez.

Ezért mindenképpen egy olyan markáns, minőségi alapdarabokból álló termékpalettát álmodtam meg, amit számtalan módon lehet variálni. Büszkén mondhatom, hogy a termékeink közül egy sem kizárólag az, aminek látszik. Kivétel nélkül mindegyik többet tud, mint az eredeti funkciója. Így érdemes részletesen átböngészni a leírásokat, és kísérletezgetni azzal, hogy mire is tudjátok felhasználni az adott kis KAP kincsünket, s így ezzel ti is a KAP család részeseivé váltok, akik azt vallják, hogy Kell a púder!

A márka legfőbb jellemzői

 • nem tesztelik állatokon
 • alkoholmentesek
 • illatanyagmentesek 
 • az ecsetek taklon (műszál) szálakból készülnek
 • több termék csomagolása újratölthető
 • továbbá letisztult elegancia és design jellemzi

Magyar márka magyarországi gyártással?

A kezdetektől nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy rendszeresen kommunikáljuk az igazságot. Magyar márka vagyunk, magyar székhellyel és a lehetőségekhez képest a legtöbb magyar alvállalkozóval, hozzávalóval és előállítással. De az talán nem meglepő, hogy nem tudjuk az összes alapanyagot itthon beszerezni, és a gyártás sem minden esetben itthon történik. Ennek ellenére büszkén hirdetem, hogy a KAP egy magyar márka, mert azt gondolom, hogy egy márka nem "csak" attól magyar, hogy minden fázis, minden alapanyag itthonról van. Szerencsés az az ágazat, amiben ezt meg lehet tenni, a mi esetünkben ez lehetetlen, tekintve, hogy hazánkban nincsen pigment, vagy shea vaj stb. lelőhely, de célul tűztem ki, hogy amit lehet azt itthon fogom készíteni. 

Nagy büszkeségünk, hogy annak ellenére, hogy itthon nincsen dekorkozmetikai vegyész, tehát nincsen sem felszereltsége és sem tapasztalata ezzel kapcsolatban senkinek, mi mégis megcsináltuk a manufakturális préseltek gyártását.

Abban az esetben, amikor a gyártás külföldön történik, akkor a partner kiválasztása egy hosszabb folyamat, ugyanis ragaszkodom hozzá, hogy ne csak a termékek minőségében feleljenek meg az elvárásaimnak, hanem az adott cég etikai kódexe is olyan legyen, amivel teljes mértékben azonosulni tudok. 

Így egyértelmű, hogy kizárólag olyan üzleti partnerekkel dolgozom együtt, akik nem tesztelnek állatokon, ezért egyetlen olyan dekorkozmetikumunk sincs, ami Kínában készülne. Amúgy itt érdemes megjegyezni azt a furcsa szabályt, amivel jómagam egyáltalán nem értek egyet, ezért nem is használnám ezt a kiskaput, hogy ha csak pár alapanyag lenne Kínából, de itthon összekeverném más alapanyagokkal, akkor máris EU-t írhatnék rá származási helyként. 

Hol készülnek akkor a KAP termékek?

Az ecsetek, a blender, és a PaMacska, illetve néhány csomagoló anyag készül Kínában. 

Mégegyszer szeretném kihangsúlyozni, ezek használati tárgyak, csomagolóanyagok: tárgyakat pedig sosem tesztelnek állatokon.

Ecsetek

Az ecsetek (is) teljes mértékben saját gyártásúak, igaz nem én állok a gyártósor mellett és nem is én csomagolom be őket, mint ahogyan az itthon készült termékeket sem én csomagolom. Ettől függetlenül maga a termék az én szellemi tulajdonom, teljes mértékben az én ötleteim és leírásaim alapján készülnek. A mintadarabok elkészülte után tesztelem és javítom őket, és újabb és újabb instrukciókat adok a fejlesztéshez, mire végre sikerül elkészíteni azt a darabot, amit megálmodtam. 

Természetesen én is szívesebben venném és számomra is sokkal egyszerűbb lenne, ha a gyártás itthon folyna, de megfelelő hazai ecsetgyár hiányában ezt nem tudom megtenni. Egyelőre Magyarországon nincs olyan ecsetgyár, aki folyamatosan, megfelelő minőségben és mennyiségben biztosítani tudná nekem a KAP ecsetek gyártását.

Színes dekorkozmetikumok

A színes dekorkozmetikumok egy része Amerikában készül, míg a pigmentek és az ásványi alapozó porok pedig Angliából érkeznek. 

Milyen termékek készülnek Magyarországon?

Az itthon készült termékek a következők: arcpermet (ennek a csomagolása olasz), illetve utántöltője (ennek a csomagolása magyar), a préselt pirosítók, bronzosítók és highlighterek. Ezeket egy mini présgéppel préseljük, amihez áram sem kell.

Mennyire környezetbarát a KAP?

Az egyik legfontosabb törekvésem, hogy a márka a fenntarthatóságot képviselje. Ebbe beletartozik, hogy a termékeket úgy alakítottam ki, hogy multifunkcionálisak legyenek, azaz egy termék több funkciónak is megfeleljen, így csökkentve a túlvásárlást. Ezzel kapcsolatban rendszeresen közzéteszünk tartalmakat a különböző kommunikációs felületeinken, bátorítva a vásárlóinkat arra, hogy ők is tudatosabban vásároljanak.

Folyamatosan bővítjük azon termékeink listáját, amelyek újratölthetőek, így csökkenteni tudjuk a csomagolóanyagok mennyiségét.

Újratölthető termékeink jelenleg: 

 • arcpermet
 • ásványi alapozó porpúder
 • multifunkcionális pigment
 • mini arcpermet
 • préselt pirosítók
 • préselt bronzosítók
 • préselt highlighterek 

2022. január elsejétől megváltoztattuk a webshopos termékeink csomagolását is környezetbarát. Dobozaink 80%-a újrahasznosított papírból van, a ragasztó szalagot pedig lecseréltük papírra, így rögtön mehet a szelektív hulladékgyűjtőbe.

A csomagoláshoz használt bubis fóliát bárki visszaküldheti nekünk a címünkre, ami így az #újracsomagolva kampány keretein belül visszakerül a körforgásba, hiszen felhasználjuk az üveg termékek és a préselt termékek csomagolásához.

A vásárlások mellé járó köszönőkártya egy speciális, kézzel merített papír, mely virágmagokat rejt magába, így azt nyugodtan elültetheted, hogy később egy igazi kis KAP virágnak örülhess minden egyes nap. A kártya Magyarországon készül.

Bátorítunk arra, hogy a kifogyott rúzst vagy alapozó sticket ne dobjátok ki egyből, hanem a tartójában ragadt maradékot kapargassátok ki a kaptár tégelyünkbe, így biztos, hogy még jónéhány extra alkalommal használni tudjátok a termékünket. Ezzel is csökkentve a túlfogyasztást.

Társadalmi felelősségvállalás

A KAP egy kis magyar cég, de mégis úgy gondoljuk, hogy ahhoz elég nagy, hogy megszólaljunk bizonyos társadalmi kérdésekben. A környezetvédelem és az állatmentés kiemelt helyet kap a kommunikációnkban. Ez utóbbit anyagiakban is támogatjuk, ugyanis 2021-ben az Eszkuláp Menhelyet, míg 2022-ben a Macskamentőket támogatjuk anyagilag. (A Kaptár tégelyünkből befolyt teljes összeg és minden egyes eladott PaMacska csomag utáni 300 Ft mellett minden hónapban bizonyos összeget átutalunk a számlájukra).

Kommunikáció

A fentiek mellett fontos célom, hogy rendszeresen kommunikáljunk ne csak a vásárlóinkkal, hanem mindazokkal, akik érdeklődnek a sminktermékek, dekormozmetikumok iránt. A social média elterjedésével sok fals információ kering a neten, ezért szakemberként felelősséget érzek amiatt, hogy a csatornáinkon megpróbáljunk pontos információkkal edukálni és tanítani.

Büszkén mondom, hogy minden kommunikációnk és tevékenységünk során őszinték vagyunk, még akkor is, ha ez anyagilag nem pozitívan hat ránk. (lsd. pl. túlfogyasztás).

Fontos szempont, hogy termékeinket a legfelelősségteljesebben mutassuk be nektek, és elkerüljünk minden olyan kommunikációt, ahol félreérthetőek lennének a termék használatával, összetételével vagy gyártásával kapcsolatos információk.

A termékeink hivatalos összetételei transzparensek, azokat a Kell a púder webshop termékleírásainál mindenki ellenőrizheti. A termékleírások valósak, és a valóságnak megfelelőek. 

Remélem, hogy a fentiekben sikerült minden bennetek felmerült kérdésre válaszolni. Ha mégis akadna olyan téma vagy kérdés, melyre választ vártok, akkor jelezzétek felénk a marketing@kapcsometics.com e-mail címen.

Palánkiné Kelemen Gabriella 

alapító-tulajdonos