Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

%
10% kedvezmény az első vásárláskor!
Iratkozz fel hírlevelünkre és az első vásárlásodra 10% kedvezményt adunk!
Feliratkozom

Kezdő ecset szett, avagy tényleg elég pár ecset kezdésnek?

Kezdő ecset szett, avagy tényleg elég pár ecset kezdésnek?

Nagyon szeretem az ecseteket, ilyenkor átmegyek Gombóc Artúrba és minden típusban, formában meglátom a lehetőséget, a szépséget, és nem csak birtokolni szeretném őket, hanem használni is.

Viszont azt vettem észre (lehet, hogy az évek és a rutin miatt), hogy ha magamon készítek sminket, akkor mindig ugyanahhoz az 5-6 ecsethez nyúlok. Erre a legjobb bizonyíték amikor nyaralni megyek, tényleg csak azt a pár ecsetet viszem magammal, és ugyanolyan szép a sminkem, mintha 15 ecsetet használtam volna. Értem én, hogy a 15 ecset az már egy életérzés is, de most szeretném nektek megmutatni azt az 5 ecsetet, amivel szerintem bőven el tudtok készíteni egy szuper sminket. Járjunk együtt utána, tényleg elég az 5 ecset? A bejegyzés végére mindenki el tudja dönteni, hogy neki elég-e :-)

Alapozó ecsetre (pl. 200, 230, 280) biztosan szükségünk van, de miért? Én is kipróbáltam ujjbegyekkel feltapogatni az alapozókat, számtalan alapozót kipróbáltam már így. Írhatnám azt is, hogy sokszor tényleg nem rossz. Viszont amikor összehasonlítom a végeredményt, hogy milyen ecsettel felvíve és milyen kézzel, akkor határozottan azt mondom, hogy az ecset nyert, toronymagasan. (A szivacsokat itt most nem említem meg, mert ár/értékarányban az ecset sokkal megérősebb.)  

Korrektor ecset? Lenni, vagy nem lenni? Én inkább a nem lenni felé hajlok, amikor magamat sminkelem. Itt tényleg az ujjbegyemet szeretem használni. A korrektorok általában testesebbek a folyékony alapozóknál, ezért szeretem az ujjbegyemmel felmelegíteni (már amikor nem tél van és jégcsapok az ujjaim), és beletapogatni a bőrömbe.

Púder és pirosítóecset is biztosan kell!

Ha folyékony/krémes alapozót használsz, akkor biztosan szükséged van egy szuper kis púderecsetre. Ha pedig 100% ásványi alapozót használsz, akkor is. De tényleg púderecsetre van szükséged akkor is? Tudtad, hogy a legtöbb púderecsetet pirosító ecsetként is használhatod? Én kifejezetten szeretek kisebb fejű (pl: 220, 270) púderecsetekkel pirosítani. Sőt! Kövezzetek meg, de az egyik oldalával kontúrozni szoktam a másikkal meg pirosítani. Tehát, ha van egy jó ecseted, akkor 3 funkciót is lefedsz vele. 

Lapos színfelvivő ecsetre tutira szükség van!

Ha sminkelem a szememet, akkor biztos, hogy egy lapos színfelvivőt (pl: 110) választok, mert nem csak a színt tudom felvinni vele a mozgó szemhéjamra, hanem a pillatövekben is szépen tudok vele dolgozni. Gyors és egyszerű vele dolgozni.

A széleket biztosan tompítani kell és a mélyítővonalat sem hagyjuk kopaszon, tehát egy kúpecsetre (pl:140) is szükség van. Felvihetsz vele egy új színt árnyékolni, a széleket el tudod vele puhítani, de ha nagyon sietsz, akkor egy színt felviszel vele a mozgó szemhéjra és a mélyítőbe és készen is vagy. 

A szemöldök adja meg az arc karakterét, ezért nekem a szemöldökecset is az alap szettem része. Nincsen tetoválva a szemöldököm, és egyelőre nem tervezem. Meg amúgy is, én nagyon szeretem igazgatni a szemöldökömet.